Friday, November 11, 2011

getting better

am getting better today even though still lagi batuk-batuk dan selsema..dah sejuk-sejuk ni lagi lambat la nak lega..dapat petua dari Kak Min suruh minum madu campur dengan lemon..so dah dua hari amalkan petua tersebut..ok laa, at least sakit tekak dah kurang..Alhamdulillah
haritu Kak Lina ada jugak bagi petua untuk lawan suhu sejuk ni..tapi yang tu kena blend macam-macam buah and sayur termasuk rasberry..rasberry tak suka sangat makan, then blender tak der, then malas nak prepare bahan-bahan..

siang tadi seharian kat school..ada group discussion starting from 9am..break for lunch then sambung balik pukul 2ptg..dedikasi sungguh my teammate..rajin betul la nak discuss..nampak gaya macam my group jer yang 'over' rajin ni..group lain rileks jer..i used to just calm and rileks jugak masa undergrad dulu..tapi kalau dah teammate jenis over rajin, terpaksa la kita pun jadi over rajin jugak kan? kalau tak, mau kena pulau..esok sambung lagi discussion pukul 9pagi..sighh..

habis discussion, balik rumah then tengok tv..bukak channel food..terus datang mood nak bake chocolate cake..time tu jugak sediakan bahan and start pukul telur..dalam tempoh 2jam, dah boleh makan kek tu..then pergi bagi kek kat rumah Kak Nira sikit dan hantar sekali dengan pinggan mangkuk yang kitorang pinjam untuk open house haritu..yer laa, rumah orang bujang..you can't expect to have all those beautiful pinggan mangkuk kan? haruslah meminjam..hehe

esok petang ada jamuan raya di rumah Ust Jai..haruslah mewajibkan diri untuk pergi..hari ahad pulak ada jamuan raya lagi kat Newcastle..yang tu depends, kalo ada geng pergi la..
hmm...memang beraya sakan lah nampak gayanya dekat sini...

No comments: