Wednesday, November 23, 2011

suka dan tak suka

yang suka ditanya:-

- "macam mana study?"
- "dah travel ke mana?"
- "sejuk tak Durham?"
- "susah tak nak perform Solat kat sana?"
- "susah tak hidup kat negara orang?"
- "banyak tak shoping?"
- "barang kat sana murah tak?"
- "susah tak nak dapat makanan halal?"
- "macam mana iman? bertambahkah atau berkurangkah?"
- "ada usrah tak kat sana? kalau ada, pergi tak?"
- "rindu anak angkat dan anak saudara tak?"
- "rindu family tak?"
- "bila snow nak turun?"
- "ada plan nak gi Mekah?"
- "bila Europe Trip?"
- "dah sampai London?"
- "beli souvenir tak?"
- "sehat tak?"
- "masak apa hari ni?"
- "ramai tak dapat kawan baru?"
- "apa plan lepas habis study?"
- "bila nak buat Phd?"
- "kat mana nak buat Phd?"
- "berapa kali call parents dalam seminggu?"

yang tak suka ditanya:-

- "jumpa boyfriend tak kat sana?"
- "bila nak kahwin?"
- "tak kan tak pikir nak kahwin kot?"
- "bosan tak takder boyfriend?"

statistik:-

suka ditanya:- kurang dari 3 orang yang bertanya
yang tak suka ditanya:- lebih dari 10 orang yang bertanya

kesimpulan: ramai orang yang hanya berminat dengan persoalan jodoh dan hubungan.

pandangan peribadi: hidup ini tidak hanya berkisar tentang soal perhubungan lelaki dan perempuan sahaja..masih banyak perkara lain yang jauh lebih indah dan lebih menarik untuk diperbincangkan dan disoalkan..

sekian...

6 comments:

hazlif said...

"beli souvenir tak?" beli frigde magnet banyak-banyak untuk saya tau..

sinzzfaiza ismail said...

"akak rindu saye tak?" :P -> suka soalan ini atau tidak? hehehehe

HUSNA said...

filzah: don't worry..pasti ada something untuk kamu nanti ;)

adik: sangat suka soalan itu dan nak jawab sekarang jugak "akak rindu adik tiap-tiap hari..hehe"

M@YaZ said...

lol~!

Manusia selalu macam tu.. suka nak perbaiki diri orang lain.. diri sendiri tak dak betulkan .. mari sama2 kita sedarkan diri sendiri dahulu .. dan biarlah orang sedar yang kita sedar diri..

(paham tak? tak paham abaikan~)

Laila said...

soalan cepu mas..

"bila saya nak melawat kamu kat sana nih??"

nurul..pujuk ima plis plis..hehe..

:)

HUSNA said...

laila: yeah..please please..do come here :)