Thursday, November 03, 2011

live my life!

abang saya komen kat facebook yang adik dia ni macam dah tak ingat Malaysia dah..ohho, rindu wohh negara sendiri..

but then..

yes, I do love UK too..:)

well, apa yang best sangat duk UK ni?

1. best scenery ever!
*****************
pegi la ceruk mana pun, semua tempat dirasakan cantik..saya bole spend hours just untuk tengok daun gugur je..saya tak jemu naik bas hari-hari dan look out the window, tengok biri-biri gemuk dan montel kat farm..so cute!! rasa nak kidnap sekor..


Bowburn

Edinburgh, Scotland

2. Friendly Malaysian community
*************************
its such a bless when Allah temukan saya dengan insan-insan yang baik-baik kat sini..boleh dikira tak der masalah untuk merindui masakan mak kat Kedah..bole je mintak tolong masakkan dari kakak-kakak kat sini...

3. tetiba jadi pandai masak
*******************
oh well..word pandai tu macam tak sesuai kan? kira macam rajin la experimenting masakan yang jarang saya buat masa duk Malaysia dulu..contohnya: nasi ayam..ahha

*will try to bake cheese cake sampai pandai so that once balik Malaysia nanti, dah bole buat untuk Mama Ana..

4. sistem pembelajaran yang tidak membebankan
*********************
pergi kelas rasa seronok..lecturer always makes the learning process interesting for the students..but then, itu mungkin sebab study full time kot..sebab tu seronok, tak yah pikir soal kerja..yeay!

5. tak sempat boring
*******************
banyak event kat sini..baru-baru ni Halloween..kitorang yang terlebih excited dari 'hantu-hantu' tu..ramai jugak yang datang rumah dan kitorang dah sediakan coklat banyak-banyak untuk diorang..
comel je yang pumpkin tu :D

weekend ni ada Durham Bornfire Night..yeah! tak sabar nak pegi..
dan keesokan harinya adalah Hari Raya Haji..saya tak risaukan diri sendiri..lebih risaukan mak dan abah..hope they're doing good..okeh, tetiba datang mood nak buat open house dihari kejadian...hope menjadi la

4 comments:

@naBest said...

ok. i tunggu ciskek kamu!.. lalalalala

♥ p a a n i ♥ said...

i pun nk tunggu ciskek cik non jugak! lalalalala

HUSNA said...

arghh..pressure nih..ahha

hudaismail said...

wahh..cheese cake(nk jgk)...hehe ;)